Antwerpen

Logo caw 2

 

 

 

 

 

Anvers

De stad, het OCMW, de sociale huisvestingsmaatschappijen en de CAW’s werken al jaren samen aan een versnelde doorstroming van daklozen naar sociale huisvesting. Zo stellen de Antwerpse sociale huisvestingsmaatschappijen elk jaar bijna 50 appartementen ter beschikking van daklozen die dan begeleid worden door de Antwerpse CAW’s.

Naast die vorm van huisvesting is er ook een grote nood aan andere aangepaste woonvormen die vooral een combinatie zijn van huisvesting en aangepaste begeleiding (volgens het model Housing First).

Met het project Housing First Belgium willen de Antwerpse initiatiefnemers een nieuw experiment proberen waarbij leegstaande en licht te renoveren appartementen worden gebruikt voor de tijdelijke huisvesting van chronische daklozen. In die periode wordt dan gezocht naar duurzamere oplossingen.

De stad Antwerpen maakt de appartementen bewoonbaar in samenwerking met lokale sociale-economiebedrijven of andere sociale partners.

De deelname aan HFB wordt gecoördineerd door de Stad en het OCMW van Antwerpen.
Op het terrein coördineert het CAW Antwerpen samen met andere partners de intrek van daklozen in hun woning en het staat ook in voor de begeleiding.

Begeleidingsteam (CAW):

1. Vincent Kattouw 
2. Sanne De Roeck
3. Rob Dewinter (coordinatör)

Contacts

Woonregie@stad.antwerpen.be
miryam.bak@stad.antwerpen.be

www.antwerpen.be
www.ocmw.antwerpen.be
http://www.cawantwerpen.be
www.denieuweorganisatie.be