Ondersteuning

 

We willen het contactpunt betreffende Housing First zijn. Dit doen we ondemeer door:

-Ondersteuning van opstartende HF werkingen (adviserende rol in stuurgroep)

-Intervisie van medewerkers (eenmalig of binnen een vormingsreeks)-Teambuilding activiteiten

-voorstellen van de Housing First principes op studiedagen / congressen

(de meeste van bovenstaande ondersteuning bieden wij gratis aan)

 

Vorming

We kunnen op maat een vorming uitwerken voor uw dienst. Hiervoor werken we samen met mensen uit andere diensten die samen met ons de ‘Train the trainer’-module gevolgd hebben via de internationale Housing First HUB. Contacteer ons voor meer details en voor prijsofferte.

Mogelijke onderwerpen: HF: principes en methodes, Transitie van shelter (noodopvang) naar Housing First, Begeleidersprofielen, Overlast in de woning, HF4Y (Housing First for Youth), Werken aan eenzaamheid, …

 

We willen meer en meer betrokkenheid creëren bij onze bewoners. Zij zijn geen passieve volgers van het systeem, maar staan centraal in onze werking. Wij doen daarom dikwijls beroep op hen. Ervaringsdeskundigheid kan op verschillende wijze ingezet worden. We zoeken naar wegen om deze inzet ook financieel te waarderen. Meer nieuws hierover volgt nog.

 

(Multi)media

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. We doen een warme oproep om filmpje te maken, foto’s te delen en kleine succesverhalen te delen met ons en met de wereld.

 

Internationaal netwerk

Housing First is een internationaal netwerk. Soms komen buitenlandse groepen bij ons op bezoek, soms gaan wij op zoek naar inspiratie in het buitenland. Zin om hieraan mee te werken? Mogen we uw werking bezoeken? Zin om mee te gaan naar een buitenlands congres? Laat het ons weten en we houden je op de hoogte.